Valga toidupanga maja saab uue omaniku (1)

Siim Saavik
, reporter
Copy
Lembitu tänav 2 maja uueks omanikuks saab seal juba aastaid tegutsenud MTÜ Valga Abikeskus.
Lembitu tänav 2 maja uueks omanikuks saab seal juba aastaid tegutsenud MTÜ Valga Abikeskus. Foto: Arvo Meeks

Valga toidupanga maja ümber on käinud mitmesuguseid vaidlusi, kuid nüüd on selge, et hoone valdajaks saab seal aastaid tegutsenud MTÜ Valga Abikeskus.

Augustikuisel Valga vallavolikogu istungil otsustati, et vallale kuuluv Lembitu 2 kinnistu võõrandatakse eelläbirääkimistega enampakkumise teel, alghinnaga 36 000 eurot. Eelmisel nädalal lõppes müügiprotsess: kinnistu omanikuks saab samas hoones tegutsenud MTÜ Valga Abikeskus, mille juhatuse liige on opositsiooniline vallavolinik Teresa Sale.

Enampakkumise ainuke pakkumus oli 36 350 eurot. Kuna kinnistu müük viidi läbi eelläbirääkimistega, võõrandati hoone kindlatel tingimustel. Peamine nõudmine on, et hoones jätkataks vähemalt viie aasta jooksul sotsiaalteenuste osutamist ja hoone pinnast tuleb selleks eraldada vähemalt 800 ruutmeetrit. Ka ei või viie aasta jooksul Valga vallavalitsuse kirjaliku nõusolekuta kinnisasja võõrandada või koormata. Kui uus omanik ei täida valla seatud tingimusi, on vallal õigus viie aasta jooksul kinnistu müügihinnaga tagasi osta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles