Piirilinna ansamblile sai osaks lotovõit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Kirekinnas mängivad Liina-Mai Põldsepp (eest vasakult), Emma Hansson, Marleen Vodi, Gerda Ly Käis, Karl Peegel ja Tormi Rattasepp (taga lõõtspilliga).
Kirekinnas mängivad Liina-Mai Põldsepp (eest vasakult), Emma Hansson, Marleen Vodi, Gerda Ly Käis, Karl Peegel ja Tormi Rattasepp (taga lõõtspilliga). Foto: Koidu Ahk/Valga Muusikakool

Viljandis Pärimusmuusika Aidas selgub kolmapäeval Eesti parim noorte pärimusbänd. Tiitlit läheb nooremas vanuseastmes püüdma ka Valga muusikakooli ansambel Kirekind.

Samal konkursil on kollektiiv osalenud igal aastal, kui see aset leidnud on. Ansambli üks juhendajatest, Valga muusikakooli õpetaja Koidu Ahk kinnitas, et ikka on koju tagasi tuldud mõne preemiaga.

Karula murrakus lepatriinut tähistava nimega ansambel on asutatud aastal 2005, kohe kui muusikakoolis pärimusmuusikat tõsisemalt õpetama hakati. Mõistagi on koosseis kooliansamblile omaselt selle aja jooksul pidevalt vahetunud. Samuti on kollektiiv Ahki kõrvale saanud teisegi juhendaja: Meelika Hainsoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles