Valga Priimetsa kool saatis klassi viirusekartuses koju (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga Priimetsa kooli õpilased kolisid Kuperjanovi tänava hoonest Vabaduse tänavale, kus vana koolimaja aadressil Vabaduse 13 ühendati seni kehvas seisus hoonega Vabaduse 15 ning lisaks päris värskelt ehitatud hooneosaga.
Valga Priimetsa kooli õpilased kolisid Kuperjanovi tänava hoonest Vabaduse tänavale, kus vana koolimaja aadressil Vabaduse 13 ühendati seni kehvas seisus hoonega Vabaduse 15 ning lisaks päris värskelt ehitatud hooneosaga. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Valga Priimetsa koolis saadeti esmaspäeval koju 9.b klassi õpilased ja kolm õpetajat, kuna ühe õpilase puhul tekkis kahtlus võimaliku nakatumise osas COVID-19 viirusega.

Priimetsa kooli direktor Marina Krotova lausus, et kooli õpilane pöördus asutuse meditsiiniõe poole, kuna tal oli kadunud lõhnataju. «Kolm päeva oli ta koolivaheajal Riias. Seepärast otsustasime, et on vaja see otsus teha,» selgitas direktor.

Koolis on võetud tarvitusele ennetavad abinõud. Otsus tehti koostöös terviseametiga ja õpilane on suunatud testimisele. Kuni testi tulemuse selgumiseni on õpilasega samas klassiruumis viibinud õpilased ja õpetajad distantsõppel. Ülejäänud klassid ja õpetajad jätkavad tavapärase koolieluga. Teisipäeval lisas direktor, et testi tulemus peaks selguma kolmapäeval ja seni on olukord muutumatu.

Marina Krotova sõnul on tegemist ennetava abinõuga, õpilastele on jagatud isikukaitsevahendid ja täiendavad juhised nakatumise vältimiseks. Lisaks on riski maandamiseks tehtud muud nõutavad toimingud.

Teavitatakse ka kooli kogu kooli kollektiivi ja lapsevanemaid. Edasiste otsuste tegemisel käesoleval nädalal juhindutakse terviseameti soovitustest ja testi tulemustest.

Valga vallavalitsuse kinnitusel on tegemist ennetavate sammudega ja nakatumine pole seni kinnitust leidnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles