Ametkonnad leidsid sanatooriumis puudusi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Taheva sanatooriumi juhataja Jane Kase sõnul on üks välja toodud probleem, et sanatooriumi hooldekodus ei ole pesuraami. Praeguse ruumipaigutuse korral ei jää aga sellega vannituppa liikumiseks ruumi. «Vaatame, kas peame ukseava teise kohta viima,» lisas ta.
Taheva sanatooriumi juhataja Jane Kase sõnul on üks välja toodud probleem, et sanatooriumi hooldekodus ei ole pesuraami. Praeguse ruumipaigutuse korral ei jää aga sellega vannituppa liikumiseks ruumi. «Vaatame, kas peame ukseava teise kohta viima,» lisas ta. Foto: Tiit Loim

Ärevaid inimesi on pandud luku taha; üldhooldusosakonnas napib personali; võib arvata, et kliendid on saanud ravimeid, mis pole raviskeemis. Need on osa märkustest, mille tegid hiljuti Valga vallas asuvale Taheva sanatooriumile õiguskantsler ja sotsiaalkindlustusamet. Sanatooriumi juht Jane Kask kinnitas, et osa etteheited ei vasta tõele ning märkustest lähtuvalt teenust ka parandatakse.

Sanatoorium pakub nii asendushooldust (vana nimega lastekodu), üldhooldust kui ka erihoolekannet. Õiguskantsleri nõunikud ja sotsiaalkindlustusameti (SKA) ametnikud külastasid sanatooriumi juunis.

Õiguskantsler märkis muu hulgas, et ööpäevaringse erihoolekandeteenuse osakonna WC pole ratastooli kasutajale sobilik ja liikumist õue raskendab liiga järsk kaldtee. «Hakkame lähitulevikus alumist korrust remontima. Võtame suunised ja selle järgi teemegi,» kinnitas Jane Kask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles