Ööpäevaga lisandus 125 positiivset koroonatesti

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma.
Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma. Foto: Madis Veltman

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1987 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 125 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 48 inimesel. Harjumaa juhtumitest 41 laekus Tallinna.

Raplamaale lisandus 29 ja Ida-Virumaale 19 haigusjuhtumit. Pärnumaale lisandus seitse, Jõgevamaale viis ja Tartumaale viis juhtumit, Lääne-, Saare-, Valga-, Viljandi- ja Võrumaale lisandus üks uus juhtum. Seitsmel positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 48,46.

Valgamaale ja Võrumaale laekunud juhtumite asjaolud on veel väljaselgitamisel. Võrumaal on nüüd nakatumine tuvastatud 164 inimesel, Valgamaal 21 ja Põlvamaal 18 inimesel.

28. oktoobri hommikuse seisuga viibis Eestis haiglas 32 COVID-19 patsienti, neist üks oli juhitaval hingamisel.

Eestis on kokku tehtud üle 256 000 esmase testi, nendest 4 590 ehk 1,78 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

«Me oleme küll nakatumismääraga ühed madalamad, kuid siiski on see number nüüd kasvanud. Nagu ma ütlesin, et kui me eelmisel nädalal saime rõõmustada langustrendi üle, siis täna oleme kasvutrendis,» nentis tänasel pressikonverentsil terviseameti peadirektori asetäitja tervisekaitse alal Mari-Anne Härma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles