PILDID ⟩ Loata Lindora laat pöördus tagasi juurte juurde (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy

Umbes poolsada kauplejat võtsid kolmapäeva varahommikul Võru- ja Setomaa piiril asuva Lindora ristmiku juures platsil koha sisse, et legendaarne isekorralduv laat ikkagi maha pidada, kuigi Võru vald laada korraldamiseks tänavu luba ei andnud.

«Kui ma kella seitsme ajal jõudsin, olid lihamüüjad juba kohal,» sõnas seto sepp Raivo Jänesmägi. «Ma olen kümme aastat siin kauplemas käinud, kuidas siis nüüd teisiti.»

Sarnase vastuse andsid Lõuna-Eesti Postimehe pärimise peale kõik kolmapäeval Lindora laadaplatsil küsitletud müüjad. Mitmed hindasid, et just sellise laada järele, nagu see tänavu välja kukkus, on juba aastaid igatsetud, sest puudusid n-ö elukutselised laadakaupmehed eelkõige Lätist ja teistest lähematest riikidest, kes kippusid viimastel aastatel maarahva laata ära kägistama.

Tõsi, kordades vähem oli tänavu ka lettide vahel saalivat rahvast, kuid see ei paistnud kauplejaid segavat. «Tähtis pole mitte see, palju on rahvast, vaid kui palju on ostjaid,» ütles sepp Raivo Jänesmägi.

Kuna peale ühe lätlasest sepistemüüja teisi võõramaiseid kauplejaid Lindoral tänavu polnud, oli valikus ülekaalus kohalikud põllu- ja laudasaadused ning käsitöö, nagu see oli ka sadakond aastat tagasi, mil Lindora laata pidama hakati.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles