Heti Tulve manitseb tervisele mõtlema

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heti Tulve
Heti Tulve Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Juba kuuendat aastat järjest tähistatakse jaanuari lõpus üle maailma rahvusvahelist emakakaelavähi vastase võitlemise nädalat, sel aastal toimub see 21.–28.jaanuaril.

Sellega seoses korraldab MTÜ Emakas.ee Eestis ka sotsiaalkampaania: Ära mängi iseendaga peitust. Kampaaniaga panna naistele südamele, et väline ilu on vaid elu üks külg, igapäevaselt peame mõtlema ja hoolitsema ka oma tervise eest ning külastades regulaarselt naistearsti, on võimalik emakakaelavähki ennetada. Kampaania teleklipis astub üles naisliikumise liige ja modell Heti Tulve.

Emakakaelavähk on 15- kuni 44aastaste naiste seas surma põhjustavate pahaloomuliste kasvajate hulgas Eestis ja Euroopas teisel kohal.

Emakakaelavähil on ligi 10aastane peiteaeg, mil on võimalik seda veel edukalt ravida. Tegu on esimese vähivormiga, millel on teada kindel põhjustaja – HPV viirus –, mis lihtsasti tuvastatav günekoloogilisel läbivaatusel PAP testi abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles