Hainsoo soovitab idamaiste praktikate asemel regilaule

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Meelika Hainsoo
Meelika Hainsoo Foto: Elmo Riig / Sakala

Karula mail elav rahvamuusik ja pilliõpetaja Meelika Hainsoo on mõtisklenud, kuidas on eestimaalased aastasadu meeli ja keha korras hoidnud. Hiljuti jagas ta oma mõtteid ka sotsiaalmeedias.

Näiteks meditatsiooni võib tema sõnul idamaiste praktikate asemel edukalt harjutada paaritunniseid regilaule lauldes: see korrastab hingamist, puhastab pea ülearustest mõtetest ja rahustab meeleseisundit. «Veelgi parem, meditatsiooni võib harjutada laulmise ajal kirivööd punudes – rahulikule meeleseisundile lisaks valmib ka midagi praktiliselt kaunist ning kasutatavat.»

Rühi-, liikumis- ja kehakaaluprobleemide puhul soovitab Hainsoo pöörduda traditsiooniliste eesti tantsude poole. Suhtlemisteraapiaks pakub ta aga välja laulumängud: nendes sisalduvad nii draama, laul kui ka liikumine. «Rollimäng iseenesest on juba psühholoogiliselt vabastav tegevus, mis loob hea võimaluse tavareaalsusest väljuda ja endas uusi (ise)loomuomadusi kompida.»

Enese tõelise minaga kokkusaamiseks soovitab muusik aga mängida kannelt. «Pilli õppimine on suurepärane keskendumisharjutus ja väärt võimalus oma ringiekslevate mõtete fokuseerimiseks, iseenda proovilepanekuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles