Võru motosõitja Karel Kutsar suurendas sarjas edumaad

LEPM
Copy
Itaalias viienda koha saanud Karel Kutsar suurendas sarja kokkuvõttes edumaad.
Itaalias viienda koha saanud Karel Kutsar suurendas sarja kokkuvõttes edumaad. Foto: MX Mania

Itaalias Pietramurata krossirajal toimus täna EMX Open klassi euroopa meistrivõistluste neljas etapp. Pärast kolme etappi sarjas liidrikohta hoidnud Võru motosõitja Karel Kutsar (KTM) teenis tänasel etapil viienda koha ja suurendas edumaad sarja kokkuvõttes teist kohta hoidva Kim Savastega 12 punktile.

Ajasõidus kolmanda koha saanud Karel Kutsar tegi esimeses sõidus korraliku stardi ja ta võttis sisse kuuenda koha. Kahjuks avaringi keskel Kutsar eksis ning ta kaotas kõvasti koht. Ring hiljem tegi Karel uuesti sõiduvea ja ta langes 16. kohale. Rohkem Karel õnneks suuri eksimusi sisse ei lasnkud ja sõidu keskel õnnestus tal 11. kohale tõusta. Viimastel ringidel tegi ta piisavalt head tööd, et lõpuks üheksandana finishisse jõuda. Sarjas teist kohta Kutsari järel hoidnud Kim Savaste (Soome, KTM) lõpetas sõidu viiendana ja vähendas Kutsariga korralikult punktivahet. Esikoha teenis prantslane Jimmy Clochet (Kawasaki), teine oli Davide De Bartoli (Itaala, Honda) ja kolmas Cornelius Toendel (Norra, Honda).

Teises sõidus õnnestus Karelil väga hea start teha ja esimeste kurvide järel pääses ta kolmandale kohale. Liirdiks asus avasõidu võitja Clochet ja teine oli De Bartoli. Esikolmik sõitiski koheselt teistel eest ära ja kuni sõidu lõpuni kohamuutusi seal ei olnud. Clochet võitis, De Bartoli oli teine ja Kutsar kolmas. Kareli suurim konkurent Savaste koges selles sõidus ise ebaõnne ja ta sai lõpuks kaheksanda koha.

Etapi kokkuvõttes tuli Kutsar 32 punktiga viiendale kohale. Esikoha teenis 50 punktiga Clochet, teine oli 44 punktiga De Bartoli ja kolmas 36 punktiga Toms Macuks. Üldkokkuvõttes suurendas Kutsar Savaste ees edumaad kolme punkti võrra ja ta juhib nüüd 12 punktiga. Kolmandal kohal on Macuks, kes kaotab Kutsarile 33 punktiga.

Eelviimane etapp sõidetakse sama raja peal juba teisipäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles