Maailm tähistab lumepäeva

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva suusarajal pakutakse lustakaid tegevusi kõigile.
Tõrva suusarajal pakutakse lustakaid tegevusi kõigile. Foto: Vello Jaska/Valgamaalane

Pühapäeval peetakse üleilmset lumepäeva «World Snow Day», mis on Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) algatatud projekt tähistamaks talve ja lume olemasolu. Eestis saab lumepäevast osa võtta 13 maakonnas kokku 32 terviserajal.

SA Eesti Terviserajad korraldab koostöös Eesti Suusaliiduga vad sellel päeval hulgaliselt väikeseid lumepäevi üle Eesti. «Meie eesmärk on meelitada loodusesse kõiki tervisesõpru ja pakkuda neile meeldejääv päev lumes ja lumega terviseradadel üle Eesti,» sõnas Eesti Terviseradade juht Jaak Teppan.

Terviseradade lumepäeva kava varieerub – saab kelgutada ja liugu lasta, aga ka suuskadel liigelda ning fotosid jahtida.

Tõrvas toimub sel puhul talvematkade seriaali teine matk kontrollpunktiga Härma suusaringi parklas. Nii parklas kui suusarajal pakutakse kella 12st lustakaid tegevusi kogu perele, saab sõita nii mootorsaani, ATV, lumetraktori kui tõukekelkudega ja matkata lumeräätsadega. Lisaks pakutakse teed ja saiakesi.

Valgamaal tähistatakse lumepäeva ka Karula–Lüllemäe, ja Kääriku ning Tehvandi terviseradadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles