Novembris algas lapse õiguste kuu

LEPM
Copy
Räpina lasteaia Vikerkaar lapsed. Pilt on illustratiivne.
Räpina lasteaia Vikerkaar lapsed. Pilt on illustratiivne. Foto: Mati Määrits

Pühapäeval algas lapse õiguste kuu, mille seekordne juhtmõte on "Mitte ainult lastele, vaid ka koos lastega".

Mitmekülgne kava sisaldab endas muuhulgas lastekaitseliidu aastakonverentsi, noortega koos kokku pandud veebiajakirja Märka Last ning Just Filmi lapse õiguste programmi, mis tähistab kümnendat juubelit. Ühtlasi antakse pühapäeval start ka lastekaitseliidu tänavusele loovkonkursile pealkirjaga "Mis sind inspireerib ja särama paneb?".

Lastekaitseliidu juhataja Varje Ojala kinnitusel on lapsed ise õnneliku lapsepõlve kõige paremad eksperdid. Nii on ka novembri esimeses pooles ilmuv lastekaitseliidu veebiajakirja lapse õiguste kuu erinumbri sisu kokku pandud mitte ainult koostöös noortega, vaid osaliselt on noored seda teinud iseseisvalt. Üks peagi trükivalgust nägeva ajakirja lugu, mis on puhtalt noorte endi looming, avab ka tänavuse lapse õiguste kuu. Selleks on õiguskantsleriga tehtud intervjuu, kus Ülle Madise pani noortele muuhulgas südamele: "Mõtle iga päev, mis on hästi. Alati midagi on."

"Laste ja noorte heaks tehakse palju, kuid nendega koos tegemine aitab kindlustada juba täna olukorra, kus nende hääl ja visioon saab aidata luua mitte ainult tulevikku, vaid ka olevikku," märkis lastekaitseliidu noortekogu 16-aastane juht Triin Sooäär, kes on ühtlasi nii seekordse Märka Last numbri kaastoimetaja kui ka kuulub žüriisse, kes aitas Just Filmi lapse õiguste programmi jaoks parimaid filme välja valida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles