Allkirjastati leping Tõrva valla tänavavalgustuse uuendamiseks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teisipäeval allkirjastasid Tõrva vallavanem Maido Ruusmann (paremal) ning Leonhard Weiss OÜ juhatuse liikmed Mait Kesküll ja Kalle Kask ehituslepingu Tõrva valla tänavavalgustuse rekonstrueerimiseks.
Teisipäeval allkirjastasid Tõrva vallavanem Maido Ruusmann (paremal) ning Leonhard Weiss OÜ juhatuse liikmed Mait Kesküll ja Kalle Kask ehituslepingu Tõrva valla tänavavalgustuse rekonstrueerimiseks. Foto: Tõrva vallavalitsus

Täna allkirjastasid Tõrva vallavanem Maido Ruusmann ning Leonhard Weiss OÜ juhatuse liikmed Mait Kesküll ja Kalle Kask ehituslepingu Tõrva valla tänavavalgustuse laiaulatuslikuks rekonstrueerimiseks.

Tööde raames asendatakse olemasolevad amortiseerunud lambid tänapäevaste energiasäästlike LED valgustitega, rajatakse uued valgustuspunktid tänavavalgustuse ühtlustamiseks ning rekonstrueeritakse elektritoite- ja automaatjuhtimise kilbid. Samas luuakse renoveeritud tänavavalgustuse kaugjuhtimise ja -jälgimise automaatika süsteem, teatas Tõrva vallavalitsus.

Projekti järgselt saavad uued valgustid 629 valguspunkti ja renoveeritakse 15 tänavavalgustuse elektri- ja automaatjuhtimiskilpi üle kogu Tõrva valla.

Osaliselt või täielikult paigaldatakse uued valgustid järgnevatesse Tõrva valla asulatesse: Tõrva linn, Hummuli, Taagepera, Ala, Karjatnurme, Patküla, Jõgeveste, Pikasilla, Kirikuküla ja Linna küla.

Vallavanem Maido Ruusmann ütles, et tööd hakkavad pihta sel kuul. «Praegune tänavavalgustussüsteem on suures ulatuses ajale jalgu jäänud. Paigaldatavad uued LED lambid aitavad säästa elektrienergiat ja sel viisil hoida kokku märkimisväärse summa valla eelarvest, samuti parandada olulisel määral avalike alade valguskvaliteeti ja seeläbi suurendada Tõrva valla inimeste liikumismugavust ja turvatunnet pimedal ajal,» kommenteeris ta.

Ehituslepingu maksumus on 620 712,48 eurot. SA Keskkonnainvesteeringute Keskus katab ehitusele kuluvast summast 65%, ülejäänud summa lisab Tõrva vald.

Tööde planeeritav lõpptähtaeg on järgmise aasta 31. mai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles