Karel Kutsar tuli eelviimasel etapil 3. kohale

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Karel Kutsar.
Karel Kutsar. Foto: MXGP

EMX Open klassi Euroopa meistrivõistluste eelviimane etapp toimus teisipäeval Pietramurata krossirajal Itaalias. Ilusa võistluse tegi seal sarja liider Karel Kutsar, kes saavutas etapi kokkuvõttes kolmanda koha ja läheb viimasele etapile vastu 11-punktilises eduseisus Kim Savaste ees.

Kvalifikatsioonis kolmandat ringiaega näidanud Kutsar tabas stardipuu kukkumise väga hästi ära, kuid kahe esimese kurvi järel kaotas ta mõned kohad ja langes esiviisikust välja. Sõitu asus samal ajal juhtima Davide De Bortoli (Itaalia, Honda), kelle järel teisel kohal oli Kutsari suurim konkurent sarja üldvõidule Kim Savaste (Soome, KTM).

Esimeste ringidega suutis Kutsar mõned möödasõidud teha ning ta tõusis viiendale kohale. Sõidu keskel tõusis De Bortoli kukkumise järel aga liidriks Savaste. Viimastel ringidel kukkusid nii De Bortoli kui ka Cornelius Doendel (Norra, Honda) ja see aitas Kutsari lõpuks kolmandale kohale. Esikoha teenis Savaste, teine oli Toms Macuks (Läti, KTM). Kutsari edu Savaste ees sulas pärast seda sõitu seitsmele punktile.

Teises sõidus tegi Kutsar parema stardi ja avaringi lõpuks oli ta kolmandal kohal. Sõitu juhtima asunud Clochet (Prantsusmaa, Kawasaki) ja teisel kohal olnud Macuks võtsid kahekesi kohe sellise hoo üles, et järgnevatel sõitsid nad eest ära. Kutsar sõitis kindlalt kogu sõidu ja kaitses sõidu lõpus ära Toendeli rünnakud ning võttis väärtusliku kolmanda koha. Clochet võitis sõidu Macuksi ees, Kim Savaste oli viies.

Etapi kokkuvõttes teenis Karel Kutsar 40 punktiga kolmanda koha. Etapivõidu sai 44 punktiga Macuks ja teine oli 41 punktiga Savaste. Sarja kokkuvõttes vähenes Kutsari edu Savaste ees 11 punktile. Kolmandal kohal olev Macuks kaotab Kutsarile 29 punktiga.

EMX 2T klassi avasõidus ei suutnud Martin Michelis head starti teha ja esimesele ringile läks ta top 20 piiril. Sealt tõusis ta kiiresti mõne ringiga 15. kohale, kuid siis läks juba möödumine raskemaks ja ta kaotas konkurentide seljataga pidevalt aega, kuigi kiirust olnuks enamaks.

13. kohal olles konkurendist möödumisvõimalust otsides tegi Michelis hoopis ise sõiduvea ning see ei lubanud rohkem kohti parandada. Michelis lõpetaski sõidu kolmeteistkümnendana. Esikoha teenis sõitu algusest kuni lõpuni juhtinud Nicholas Lapucci (Itaalia, Fantic), teise koha sai sarja liider Brad Anderson (Suurbritannia, KTM) ja kolmanda koha Federico Tuani (Itaalia, Husqvarna).

Teise sõidu stardis jäi Michelis viimaste sekka, kuid tänu stardis toimunud kukkumisele ja heale avaringile tõusis ta kiirelt 14. kohale. Kogu sõit õnnestus Martinil väga hästi ja ta suutis pidevalt kohta parandada ning lõpuks tõusis ta üheksandaks, mis on tema selle aasta parim tulemus. Sõidu võitis taas Lapucci, teine oli Anderson ja kolmas Manuel Iacopi (Itaalia, Yamaha).

Etapi kokkuvõttes tuli Michelis 20 punktiga 10. kohale. Etapivõidu teenis 50 punktiga Lapucci, teine oli 44 punktiga Anderson ja kolmas 38 punktiga Tuani. Enne viimast etappi kindlustas tiitlivõidu Anderson (191 punkti), teisel kohal on 135 punktiga Tuani ja kolmandal kohal 124 punktiga Loris Freidig (Šveits, Yamaha). Michelis on 82 punktiga 10. kohal.

Viimane etapp sõidetakse samal rajal laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles