Galerii Valga kunstikuu avas omapärane etteaste

Tiit Loim
, reporter
Copy

Piirilinna kultuuri- ja huvialakeskuses avati teisipäeva õhtul pidulikult Valga kunstikuu, mis toob külastajateni näitused, töötoad ja inglilaada.

Tänavune kunstikuu tähistab juubelit, kuna toimub juba 30. korda. Selle puhul on kultuurimaja ette paigaldatud ka kolm x-i, mis tähistavad Rooma numbrites arvu 30.

Avaüritust juhtisid etenduskunstnik ja lavastaja Kadri Noormets ja näitleja Ivo Reinok. Enne kuu avapauku tõid nad kohaletulnutele kogemiseks aga omapärase etteaste. See toimus kultuurimaja lava taga. Sinna kaasasid nad ka pealtvaatajaid. Näiteks tuli inimestel saata telefonimängu põhimõttel saali ühest otsast teise Ivo Reinoki poolt saali ääres istujale kõrva sosistatud lause. Samuti paluti külastajatel võtta samasugused poosid nagu inimestel suurel maalil, mis lavale toodud oli. Vastavalt riietusele tuli pealtvaatajatel ka istekohti vahetada. Õhtujuhid küsisid ühtlasi nõu, millist lugu võiks ürituse avamise puhul mängida. Selleks sai Anne Veski «Hea tuju laul» ehk «Lahe atmosfäär».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles