Valgamaa kiireim mees unistab olümpiavõidust

Siim Saavik
, reporter
Copy
Tanel Visnapi suurim motivaator on 14 kuu pärast toimuvad kurtide olümpiamängud Deaflympics, kus ta loodab 100 meetri jooksus võita kuldmedali.
Tanel Visnapi suurim motivaator on 14 kuu pärast toimuvad kurtide olümpiamängud Deaflympics, kus ta loodab 100 meetri jooksus võita kuldmedali. Foto: Arvo Meeks

Tanel Visnap pani 2017. aasta suvel võistlusdressi selga ja mõtles, et proovib Valgamaa meistrivõistlustel kõrgust hüpata. Enne seda polnud ta viis aastat trenni teinud. Tulemus tuli 1,82 meetrit. «Mõtlesin, et miks lasen seda potentsiaali raisku. Kui ma polnud viis aastat trenni teinud ja siis hüpata selline tulemus,» kommenteeris Visnap tõsiasja.

Kui noormees ajapikku treeningud käima sai, ei pidanud säravaid tulemusi kaua ootama. Sel aastal võib tõdeda, et Visnap on murdnud ennast Eesti sprinterite tippseltskonda. Veel enam: kurtide kergejõustiklaste maailmatippude sekka. 14 kuu pärast plaanib ta saada kurtide olümpiamängudel Deaflympics olümpiavõitjaks – seda 100 meetri jooksus. Kaugushüppes ja 200 meetri jooksus jahib ta olümpial esikolmikukohta.

Temaga vesteldes pole kuulmispuudest tegelikult üldse aru saada. «Ilma implantaadita ei kuule üldse mitte midagi,» tunnistas Visnap siiski. Tema vasaku kõrva juurde kinnitatud implantaat võimaldab helisid tajuda neil, kes on kurdid või kannatavad tõsise kuulmislanguse käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles