Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Algab Lõuna-Eesti maitsete nädal «Metsast taldrikule»

Copy
Maitsete nädala «Metsast taldrikule» puhul pakuvad restoranid hamba alla nii ulukilihaga burgerit, seeni, marju kui ka sammalt ja kuusevõrseid.
Maitsete nädala «Metsast taldrikule» puhul pakuvad restoranid hamba alla nii ulukilihaga burgerit, seeni, marju kui ka sammalt ja kuusevõrseid. Foto: Signe Milkov

Lõuna-Eestis algab esmakordselt maitsete nädal «Metsast taldrikule», mis ootab 5.-15. novembrini kuues Lõuna-Eesti maakonna toidukohas huvilisi maitseelamustele.

Ligi 60 toidukohta on pannud kokku erimenüüd, milles on vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning mis koosneb suuresti kohalikust toorainest. Nii leiab menüüdest näiteks põdrasammalt, kastaneid, tammetõrusid, ulukiliha, kuusevõrseid, angervaksa ja palju muud metsikut. Erimenüü hind on vahemikus 15-19 eurot.

Meeldejäävad maitseelamused ootavad külalisi kuues maakonnas: Tartu-, Jõgeva-, Põlva-, Viljandi-, Võru- ja Valgamaal, teatas Tartu linnavalitsus.

«Inimesele ei ole tähtsamat asja kui toit tema enda kodu ümbrusest. Tootjana üritan pakkuda seda toitu, mida olen ise kasvatanud, ja ka tarbijana hindan puhast ja eestimaist toorainet. Maitsete nädal «Metsast taldrikule» on põnev seetõttu, et menüüdes on kasutatud ka sellist toorainet, mida tavaliselt valikust ei leia ja mida on keeruline hankida nagu näiteks kivipuravikud või kuuseriisikad,» ütles Lõuna-Eesti maitsete nädalal osalev Kivitalu peremees Jüri Makarov.

«Metsast taldrikule» eesmärk on suurendada toitlustusasutuste külastatavust, toetada piirkonna arenevat toidukultuuri ja toidu väiketootjaid ning tõsta esile kohalikku toorainet.

«Esimest korda toimuv maitsete nädal seab esikohale Eesti köögi tugevused – metsasaadused ja väikeettevõtete tooted, mida eestlane peab ise sageli iseenesestmõistetavaks, aga mis panevad Eesti külalised siinsest köögist vaimustuma,» rääkis Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg. «Kuue maakonna koostöö selle sündmuse loomisel pakub külastajale vähemalt 60 põhjust Lõuna-Eestisse tulla, siin ringi liikuda ja nautida nii piirkondlikke maitseid kui ka sügisest Lõuna-Eestit.»

Tagasi üles