Stipendiumeid jagus ka lõunaeestlastele

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Regina Oja.
Regina Oja. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Olümpiakomitee ning haridus- ja teadusministeeriumi tippsportlaste haridusstipendiumite konkursile laekus alanud sügissemestril tavapärasest veerandi võrra rohkem taotlusi – 40. Kokku rahuldati neid summas 25 711 eurot.

Teiste seas said stipendiumi Otepää vallas elav laskesuusataja Grete Gaim, samast vallast pärit murdmaasuusataja Mariel Merlii Pulles ja Võrumaal elav endine tippkahevõistleja Han Hendrik Piho.

Kaks korda aastas väljaantavat stipendiumit suurusega kuni 1000 eurot semestris saavad taotleda praegused ja endised tippsportlased kõrgkooli või kutseõppeasutuse õppemaksu tasumiseks. Taotleja peab olema Eesti koondisesse kuulunud vähemalt kolme aasta jooksul. Kui ta on tegevkarjääri juba lõpetanud, ei tohi olla sellest möödunud üle viie aasta.

Stipendiumi saajate valikukomisjoni kuuluvad haridus- ja teadusministeeriumi, kultuuriministeeriumi ning olümpiakomitee esindajad.

ERGO noorte sportlaste stipendiumi pälvisid aga teiste seas Otepäält pärit mäesuusataja Tormis Laine ja Võru laskesuusataja Regina Oja. Selle suurus on 2500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles