Lavastus näitab armastuse suurust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lavastuses teeb uhke rolli Ülle Lichtfeldt.
Lavastuses teeb uhke rolli Ülle Lichtfeldt. Foto: Madis Sinivee

Valga kultuurikeskuses jõuab novembris publiku ette põhjamaine armastuslugu, Rakvere Teatri lavastus «Charlotte Löwensköld». See on üle põlvede ulatuv saaga seisustest, uhkusest, väärikusest, viisakusest, armastuse suurusest ja lubaduste kaalust.

«Ülle Lichtfeldt ilmub koloneliproua Beata Ekenstedtina šikis kostüümis elegantse daamina, valvsa võitlusvalmi emana üle vaatama oma poja Karli väljavalitut. Alguses tundubki, et emale on kõik selge, valmis hoiakud varnast võtta. Mulje muutub, kui Lichtfeldt paotab kiht-kihilt Beata tundeilma sügavust, läbinägelikkust ligimeste suhtes, eluvaprust, hingesugulust Charlottega. Lavastuse kõrghetkeks kujuneb Beata pihtimusmonoloog üksilduses, armastuse kreedo ja valu. Sel hetkel teiseneb kogu lavaruum ja avardub hingeruum, naaseb žanriülene saaga vägi. Ses hetkes paotub üksiti Lichtfeldti näitlejateema, armastus kui ainus inimväärne saatus,» on tõdenud arvustaja Pille-Riin Purje.

Teksti autor ja lavastaja on Urmas Lennuk. Osades on Grete Jürgenson, Ülle Lichtfeldt, Silja Miks, Madis Mäeorg, Eduard Salmistu, Natali Väli ja Imre Õunapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles