Põlvamaa koolid pälvisid tunnustuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mooste mõisakooli edulugu «Kõndimisnädal» saavutas kategoorias «2P (parimad praktikad)» teise koha.
Mooste mõisakooli edulugu «Kõndimisnädal» saavutas kategoorias «2P (parimad praktikad)» teise koha. Foto: Mooste Mõisakool/Facebook

Eile selgusid haridusprogrammi Ettevõtlik Kool edulugude konkursi «Õppimine on põnev!» laureaadid. Tunnustused pälvisid ka Põlvamaa koolid.

Parimad lood kuulutati välja neljas kategoorias virtuaalsel hariduskonverentsil «Ennast juhtiv ja väärtust loov noor ei ole imeloom!».

Kategoorias «2P (parimad praktikad)» pälvis Mooste mõisakool projektiga «Kõndimisnädal» teise koha.

Moostes mõisakool on juba kolm aastat korraldanud üle-moostelisi kõndimisnädalaid, kirjutas Põlvamaa portaal. Huvilistel tuli kahe nädala jooksul septembris iga päev kõndida või joosta ring ümber Mooste järve ja augustada oma osaluskupong orienteerumiskompostris.

Projekti viisid ellu Mooste mõisakooli õpilased. Kõndimisnädalate suuremaks eesmärgiks oli nii õpilaste kui ülejäänud Mooste elanike värskesse õhku liikuma meelitamine ja püsivate liikumisharjumuste kujundamine, samuti koostöö arendamine kohalike ettevõtetega. Kui varasemalt olid korraldajateks peamiselt õpetajad, siis sedakorda läks teatepulk üle õpilastele. Edaspidi jääbki see üritus 6. klassi õpilaste korraldada.

Kategoorias «Noorte algatus» pälvis teise koha Räpina ühisgümnaasium projektiga «Esinemisoskus kogu eluks». Räpina kool saavutas rahvahääletuse põhjal ka publiku lemmiku tiitli.

Räpina ühisgümnaasiumi projekti «Esinemisoskus kogu eluks» viisid ellu kooli 12. klassi õpilased. Aktiivsed ja teotahtelised õpilased, kes pakatasid erinevatest ideedest, otsustasid oma klassikaaslastega moodustada esinemistrupi, kes heategevuslikus korras esines erinevatel Viljandimaa, Lõuna-Eesti, Räpina valla ja kooli üritustel.

Tegevuse käigus valmistasid õpilased ette mitu näidendit, õppisid erinevate maade rahvaste tantse, mõtlesid välja showprogramme, lauluetteasteid ja viisid koolis läbi tantsuvahetunde. Õpilased mõtlesid läbi ja koostasid kontsertideks sobivaid esinemiskavu.

Ettevõtliku Kooli arendusjuhi Heidi Uustalu sõnul on märkamine ja tunnustamine äärmiselt oluline.

«See on suur kiitus meie kõikidele haridusasutustele, õpetajatele ja noortele, kes õppetöö käigus või ka selle välisel ajal viivad ellu märkimisväärseid algatusi, mis edendavad meie kõigi ettevõtlikkust,» lisas Uustalu.

Tänavusele edulugude konkursile esitati 111 edulugu, millest valis komisjon välja 12 parimat.

Edulugude konkurssi «Õppimine on põnev!» korraldab haridusprogramm Ettevõtlik Kool alates 2008. aastast. Edulugude konkursi eesmärk on soodustada haridusasutustes ettevõtlikku õpet ning ärgitada edulugude kaudu ka teisi koole ja lasteaedasid leidma nutikaid lahendusi, kuidas seda õppetöö raames teha.

Põlvamaal kuulub ettevõtlike koolide võrgustiku 8 üldhariduskooli ca 1300 õpilasega. Ettevõtliku kooli haridusprogrammi tegevusi koordineerib Põlvamaa Arenduskeskus.

Räpina ühisgümnaasiumi edulugu «Esinemisoskus» saavutas noorte algatuse kategoorias teise koha.

Põlvamaa portaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles