Rahvusvaheline koostöö toob Võrru loomekoja

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võru piirkonna kaart ja infotahvel.
Võru piirkonna kaart ja infotahvel. Foto: Arvo Meeks

Eile sai avalöögi rahvusvaheline projekt «BestNest». Selle eesmärk on suurendada Pihkva ja Võru linna konkurentsivõimet ning loomeettevõtjate ja käsitöömeistrite ettevõtlusalaste kogemuste ja teadmiste kasvu.

Avakohtumine korraldati partnerite osalusel praegusele ajale kohaselt veebi kaudu.

Projekti raames rekonstrueeritakse Võru Kesklinna Kooli kõrval asuv endine töökoda loomekoja hooneks, mis pakub noorele ettevõtjale vajalikku töökeskkonda ja tugiteenuseid. Tegevusplaanis on kavandatud ka sihtrühma koolitused ja õppekäigud nii Eestis kui ka Pihkva linnas.

Projektist kasusaajad on eeskätt noored alustavad või tegutsevad ettevõtjad, kes oma äri ja loometegevuse arendamisel vajavad lisatuge, teatas Võru linnavalitsus.

Projekt aitab kaasa kohalikul ja piirkondlikul eripäral põhineva tootearenduse ja mikroettevõtluse arendamisele. Eesmärk on, et loomevaldkondades peituv potentsiaal oleks kohaliku ettevõtlusega rohkem seotud ning koos sellega suureneksid ka võimalused siinse kultuuripärandi oskuslikumaks rakendamiseks.

Võru linn osaleb projektis juhtpartnerina. Projekti põhipartnerid on Pihkva Äriinkubaator ja Pihkva Ülikool, kaasatud partnerite seas on SA Võrumaa Arenduskeskus, Võru Instituut, Võru Gümnaasium.

Projekti kogumaksumus on 522 500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles