Lätis kehtestatakse esmaspäevast eriolukord

BNS
Copy
Eesti-Läti piir.
Eesti-Läti piir. Foto: Arved Breidaks

Lätis valitsus ja kriisinõukogu otsustasid kehtestada koroonaviiruse leviku pidurdamiseks 9. novembrist 6. detsembrini eriolukorra.

Eriolukorra ajal on keelatud kõik avalikud üritused, erandiks on vabaõhukogunemised, meeleavaldused ja piketid. Eraüritustel ei tohi osaleda üle kümne inimese kahest leibkonnast, erandiks on matused.

Kultuuriasutused, näitused, spordikeskused ja pühakojad võivad lahti olla kella kuuest hommikul kaheksani õhtul, välja arvatud võimlad, mis võivad olla avatud kümneni.

Keelatakse ka pea kõik spordiüritused. Erand tehti olümpiamängudega seotud üritustele, mida võib pidada ilma pealtvaatajateta, samuti ei puuduta keeld täiskasvanute kõrgliigasid.

Baarides, ööklubides, veeparkides, saunades, mängusaalides on keelatud meelelahutusteenused.

Toitlustusasutused saavad toitu ainult kaasa müüa.

Nädalavahetustel ja riigipühadel on kaubanduskeskustes avatud ainult toidupoed, apteegid, optika-, raamatu-, lemmiklooma- ja kodumajapidamiskauplused.

Ajutiselt suletakse ilu- ja tätoveerimissalongid. Juuksurisalongid jäävad avatuks tingimusel, et ühe kliendi kohta on vähemalt 10 ruutmeetrit salongipinda.

Eriolukorra reeglite rikkumisel võib inimest oodata kümne kuni 2000 eurone ja juriidilist isikut 140 kuni 5000 eurone trahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles