Võrumaa mees tuli Euroopa meistriks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Karel Kutsar tõusis Euroopa absoluutsesse tippu.
Karel Kutsar tõusis Euroopa absoluutsesse tippu. Foto: MX Mania

EMX Open klassi Euroopa meistrivõistluste viimane etapp motokrossis sai teoks Iaalias Pietramurata rajal. Viimasele etapile liidrina vastu läinud võrumaalasele Karel Kutsarile piisas seitsmendast kohast, et kindlustada sarja üldvõit.

Kvalifikatsioonis sai Kutsar kaheksanda koha. Tema suurim konkurent tiitlile Kim Savaste Soomest sai kirja küll 14. aja, kuid kukkus kvalifikatsioonis nii õnnetult, et võistlussõitudesse tulla ei saanudki.

Seega muutus Kutsari suurimaks ohustajaks enne kaht viimast sõitu hoopis kolmandat kohta hoidev lätlane Toms Macuks. Avasõidu start ei õnnestunud Kutsaril just kõige paremini ja ta oli esikümne lõpus. Sõidu jooksul hakkas ta kohta pidevalt parandama ja natuke enne sõidu lõppu tõusis juba neljandaks. Kahjuks tuli siis aga sisse sõiduviga ning Kutsar kukkus ja langes viiendaks. Sellel positsioonil ta sõidu ka lõpetas.

Sõiduvõidu võttis prantslane Jimmy Clochet, teise koha teenis Toms Macuks ja kolmanda John Adamson Suurbritanniast. Kutsari edu enne viimast sõitu oli Macuksi ees nüüd 23 punkti.

Teises sõidus tegi Kutsar sarnase stardi avasõidu, kuid seekord ta enam riske ei võtnud ning kõrget kohta püüdma ei läinud. Võrumaa mees sõitiski enamiku sõidust esikümne piirimail ning finišisse jõudiski ta kümnendana. Sellest piisas, et tulla EMX Open klassi Euroopa meistriks.

Sõidu võitis Cornelius Toendel Norrast, teine oli Jimmy Clochet ja kolmas Toms Macuks.

Etapi kokkuvõttes oli Kutsar 27 punktiga seitsmes. Etapivõidu teenis 47 punktiga Clochet, teine oli 42 punktiga Macuks ja kolmas 34 punktiga Martin Mitchek Tšehhimaalt.

Sarja võitjaks tulnud Kutsar teenis hooaja kokkuvõttes 230 punkti. Teisel kohale tuli 216 punktiga Macuks ja kolmandaks 192 punktiga Savaste.

Kutsar võitis tänavuMX Open A klassis ka Eesti karikavõistlused. Samuti sõitis ta motokrossis välja Eesti liivakuninga tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles