Võru linnas varises kokku puitmaja tulemüür

LEPM
Copy
Varingus sai viga ühe auto esiosa.
Varingus sai viga ühe auto esiosa. Foto: Päästeamet

Esmaspäeval umbes kella poole kolme ajal varises Võrus Kreutzwaldi tänaval kokku puitmaja külge tellistest ehitatud tulemüür. 

Häirekeskus sai kell 14.39 väljakutse Võru linna Kreutzwaldi tänavale, kus telliskividest laotud sein kokku vajus. Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles, et kivisein oli tulemüür puithoonete vahel, mis kaitseb kõrval asuvaid hooneid süttimise eest. Kivimüüri teisel pool asuv hoone oli varem juba ära lammutatud. 

Kivid kukkusid ka kõrval asuva tänava kõnniteele.
Kivid kukkusid ka kõrval asuva tänava kõnniteele. Foto: Päästeamet

Sein varises kokku nii järsult, et osad kivid lendasid ka kõrvalasuva tänava kõnniteele. Ükski inimene varingu alla ei jäänud. Kannatada sai ainult ühe sõiduauto esiosa. Politsei fikseeris autole tehtud kahjud ja teavitas juhtunust ka omanikku. "Päästjad puhastasid ala ära ja tõmbasid ohutuse tagamiseks sündmuskoha ümber piirdelindi," lisas Kiik.

Juhtumist teavitati ka linnavalitsust, kelle kohustus on koostöös omanikuga tekkinud olukord lahendada.

Võru linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti Marianne Metti sõnul on kõnealuses majas neli korterit, millest kolmes elasid ka inimesed.

"Eile õhtul pakkus linn omapoolse abina elanikele asenduspindasid. Linnavalitsus aitab kortermaja haldaja Võru Kinnisvara OÜ-d ja hoone omanikke, et ohtlik olukord saaks kiiresti likvideeritud," lisas ta.

Hetkel otsitakse lahendusi hoone konserveerimiseks. Linnavalitsus abistab hädapäraste tööde kaardistamisega ja võimaliku tööde teostaja leidmisega. Kui maja omanikelt saabub taotlus toetuse saamiseks hädapäraste tööde kiireks teostamiseks, siis seda kaalutakse.

Linnavalitsuse andmetel ei ole varasemalt hoone omanikele ettekirjutusi tehtud, kuna visuaalselt hoone seisukord varisemisohtlik polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles