Airi Hallik-Konnula: mida ootan uuelt keskkonnaministrilt?

, Antsla vallavolikogu liige (Eesti Tulevikuerakond)
Copy
Airi Hallik-Konnula
Airi Hallik-Konnula Foto: Erakogu

Õige pea ilmselt keskkonnaministri toolile asuv võrumaalane Rain Epler on ütelnud, et üks esimesi töid on eri osapooled metsanduse teemal taas ühe laua taha tuua. Võib-olla saab sellest ministriks olemise esimene proovikivi: võtta erinevaid huvikaitseorganisatsioone eelarvamusteta ka siis, kui mõni neist on sinu ministrikohale sobivuse juba eos kahtluse alla pannud.

Metsasõprade frustratsioon on mõistetav, sest ükski poliitjõud ei seisa riigikogus jätkusuutliku keskkonnapoliitika eest. EKRE ministrite kaasabil või nende tegevusetuse tulemusena on kriitilises seisus metsanduse arengukava, jäätmeseaduse ja pakendiseaduse nüüdisajastamine, mahetootjate tulevikuväljavaated. Hillitsetud moel ning kõigi koalitsioonipoolte vaikival heakskiidul näib loodusrahva suureks kurvastuseks edenevat hoopiski Rail Balticu projekt, mille keskkonnamõju on uuritud vaid lokaalselt ning vigadele on viidanud nii Eesti ornitoloogiaühing, Eesti geograafia selts kui ka MTÜ Avalikult Rail Balticust.

Kolm aastat tagasi Rail Balticu uue trassi vastu hääletanud Vabaerakonnast ja EKREst on riigikogus alles ainult EKRE. Tõsi, ka Reformierakonnas oli vastaseid peaaegu sama palju kui pooldajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles