Läti seim kiitis heaks valitsuse kehtestatud eriolukorra

LEPM
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh

Läti seim kiitis teisipäeval heaks valitsuse otsuse kuulutada riigis välja kuni 6. detsembrini kestev eriolukord koos hulga piirangutega COVID-19 leviku tõkestamiseks. 

Valitsuse otsus eriolukorra kohta jõustus 9. novembril. 

Eriolukorra ajal keelatakse kõik avalikud üritused, välja arvatud vabas õhus korraldatud kohtumised, meeleavaldused ja piketid.

Privaatkohtumistel ei tohi osaleda üle kümne inimese ega üle kahe leibkonna. Matuste puhul võib kohtuda ka kümme inimest enam kui kahest leibkonnast.

Kultuuriasutused, näitused ja pühamud võivad olla avatud kella kuuest hommikul õhtul kella kaheksani ja spordisaalid erandina õhtul kella kümneni.

Spordiüritused on keelatud, välja arvatud rahvusvahelise olümpiakomitee võistlused täiskasvanutele, kui seal ei ole pealtvaatajaid. Samuti ei puuduta keeld meeskondlike spordialade täiskasvanute tippliigade võistkondi.

Igasugused vaba aja üritused baarides, ööklubides, diskodel, veeparkides, SPA-des jm on keelatud, erandiks on vaid matkarajad.

Toitlustuskohtades saab eineid ainult kaasa osta, aga see ei laiene Riia lennujaamale ning avaliku ligipääsuta sööklatele koolides või töökohtadel. 

Nädalavahetustel ja riiklikel pühadel jäävad kaubanduskeskustes avatuks toidupoed, apteegid ja veterinaarapteegid, lemmikloomapoed, raamatupoed, ajalehekioskid, prillipoed, hügieeni- ja majapidamistarvete poed ning sidetoodete ja teenuste poed.

Iluteenustest jäävad avatuks üksnes juuksurisalongid.

Vanema astme õpilased ja üliõpilased, kelle õppetöö ei sisalda praktikume, jätkavad kaugtööga. Koolieelsed asutused ja esimene kuni kuues klass jätkavad tavapärast õpet.

Keelatud on ka kõik koori- ja puhkpilliorkestrite proovid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles