Distantsõppele suunatud lapsed jätkavad tavapärase õppekorraldusega

LEPM
Copy
Valga põhikool läheb osaliselt üle kaugõppele.
Valga põhikool läheb osaliselt üle kaugõppele. Foto: Arvo Meeks

Valga vallavalitsus teatas, et distantsõppele suunatud Valga põhikooli klassid ja Valga lasteaed Kaseke rühmad jätkavad alates järgmisest esmaspäevast tavapärase õppekorraldusega. Otsus võeti vastu koostöös Terviseametiga. 

Haigusjuhtumiga perekond püsib eneseisolatsioonis kuni Terviseameti poolt antud kuupäevani.

Perekonnas esinenud koroonaviirusesse Covid-19 haigestumise tõttu jäid alates 6. novembri reede pealelõunast distantsõppele Valga põhikooli 1b, 2c, 4d ja 5b klass ning Valga lasteaias Kaseke jäid suletuks Pääsusilma ja Rukkilille rühm. Terviseameti spetsialisti sõnul oli ettevaatusabinõu asjakohane ja otsest ohtu selle juhtumi raames nendes õppeasutustes enam ei ole.

Lisaks eelnevale andis Valga kultuuri- ja huvialakeskus nädalavahetusel teada, et nende ühes huviringis on toimunud lähikontakt nakatunuga. Asjasse puutuvad perekonnad on eneseisolatsioonis kuni 18. novembrini.

Vallavalitsus tuletab meelde, et viirusnähtudega avalikes kohtades viibida ning haigeid lapsi kooli ja lasteaeda viia ei tohi. Samuti soovitatakse rahvarohketes kohtades kanda maski. Lisaks kutsutakse lapsevanemaid üles koostööle ja kiirele infovahetusele õppeasutusega, kui on toimunud haigestumine või lähikontakt nakatunuga.

Valga vallavalitsus kohtub esmaspäeval kõikide valla haridusasutustega, nõupidamisel arutatakse õppeasutuste töökorraldust viiruseohu võimaliku suurenemise korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles