Ilves ja Supernova pühendasid Räpinale laulu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tänavuse kampaania reklaamnägu on tuntud muusik ja kirjanik, paljude eesti- ja võrukeelsete laulude looja Aapo Ilves
Tänavuse kampaania reklaamnägu on tuntud muusik ja kirjanik, paljude eesti- ja võrukeelsete laulude looja Aapo Ilves Foto: Mihkel Maripuu

Aapo Ilves üllitas koos supergrupiga Supernova oma esimeseks juubeliks kodukohalaulu. Videos vilksab ka president Kersti Kaljulaid, kes sõidab loo finaalis jalgratturite rivis kõige ees.

Ilves on nii «Räpina laulu» sõnade ja viisi autor kui ka esitaja, taustavokaal pärineb Supernova liidrilt Rainer Michelsonilt. Musitseerivad Kalle Kindel (trummid, perkussioon) ja Vilho Meier (kitarrid, bass, klahvpillid).

Nagu Ilves ise tunnistas, pole tegu siiski päris uue heliteosega. «Tegelikult on see ju sama pala, mis sai kunagi kammerkoorile tehtud.» Loo, mille kooriseade tegi Hain Hõlpus, esmaettekanne sai Räpina kammerkoori esituses teoks 2009. aasta oktoobris Räpinas Pargi tänava sildade taasavamispeol. Selle sõnad tellis koori dirigent ja muusikakooli direktor Marika Klimberg-Hyötyläinen temalt juba paar aastat varem. Algselt ei pidanud muusikat üldse Ilves tegema, aga nii see lõpuks ikkagi juhtus, on Ilves meenutanud Õhtulehes.

Ilves on kirjutanud tunnuslaulu ka Helme vallale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles