Kirjanik Kristina Ruder: lapsi tasub kuulata

Mati Määrits
, reporter
Copy
«Lastele kirjutamine hoiab minus lapsemeelsust, täiskasvanute raamatud aga annavad uue võimaluse õppida ja areneda,» ütleb kirjanik Kristina Ruder.
«Lastele kirjutamine hoiab minus lapsemeelsust, täiskasvanute raamatud aga annavad uue võimaluse õppida ja areneda,» ütleb kirjanik Kristina Ruder. Foto: Arvo Meeks

Põlvamaa juurtega Kristina Ruder on viimase nelja aastaga välja andnud 17 raamatut, neist kolm täiskasvanutele. Oma peamisteks teejuhtideks peab ta lapsi.«Lastele kirjutamine hoiab minus lapsemeelsust, täiskasvanute raamatud aga annavad uue võimaluse õppida ja areneda ning vaadata, kuidas mõjun ka nende maailmas,» lausus ta.

Oma kirjanikutee alguseks peab Ruder 2016. aastat. Kui vahel algab kõik sellest, et ema või isa kirjutab lastele ettelugemiseks juttusid, mis hiljem ka avalikkuse ette jõuavad, siis tema puhul see nii polnud..

«Oma lastele lugesin õhtuti ikkagi teiste kirjutatut. Kui mõni kohustusliku kirjanduse hulka kuuluv raamat vanemale tütrele eriti ei sümpatiseerinud, lugesin noorematele just neid. Näiteks kui poiss pidi nüüd lugema Kalle Blomkvisti ja «Pál-tänava poisse», olid need tal hästi meeles,» tõdes 20-aastase Laura-Kristiina, 16-aastase Marta-Katarina ning 13-aastase Oskar-Martini ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles