Valgamaa punaristlasi kannustab soov kaaskondseid aidata

Mati Määrits
, reporter
Copy
Avalikel üritustel on ikka olnud ka esmaabi õpituba, tänavu oli keskmes maski ja kummikinnaste kandmine.
Avalikel üritustel on ikka olnud ka esmaabi õpituba, tänavu oli keskmes maski ja kummikinnaste kandmine. Foto: Tarmo Rosenberg

Eesti Punase Risti Valgamaa seltsi liikmetest on kujunenud sõpruskond, kes ei raatsi omasid jätta isegi siis, kui elutee kannab kodukandist kaugemale. Nii on töö viinud Tartusse Eesti Punase Risti asepresidendi ning Valgamaa organisatsiooni juhatuse liikme Tarmo Rosenbergi, kes aga soovib jätkuvalt kuuluda kodukoha rühma.

Rosenberg liitus Punases Ristiga 14 aasta eest. Toona Valga gümnaasiumis töötanud mehe kutsus punaristlaste sekka kolleeg. Nende ridadesse on Rosenberg ka jäänud ega kahetse seda. «Meie hüüdlause on «Aina paremaks läheb!», milles on selge viide meie eestvedajale (Aina Pääro – M. M.),» tõi vabatahtlik reipalt välja. «Valvetes on ka muidugi äge käia. Tegevus vabatahtliku abilisena ongi mulle kõige südamelähedasem mu paljude ametite hulgas,» tunnistas ta.

Valvetes on mehe sõnutsi valdavalt vaja inimesi lohutada, panna lapsele mõni plaaster peale või siis mõnele tegelasele selgitada, mis õige või vale. «Kord oli üks minust kaks korda suurem mehepoeg end katki kukkunud. Verd oli tal kõvasti jooksnud, aga ei tahtnud plaastrit ega midagi. Kui ütlesin talle, et jookse siis verd, aga ära ole rahvas hulgas, tuli lõpuks meie telki ja saime ta ära lappida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles