Tõrva vald kogub kaasava eelarve ideid

LEPM
Copy
Fotol Tõrva linn.
Fotol Tõrva linn. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Tõrva vald alustas kaasava eelarve ideede korjega, mis kestab selle aasta lõpuni. Valla eelarves on kaasava eelarve osa suuruseks 20 000 eurot.

Kaasava eelarve raames saab oma idee esitada igaüks. Ideena pakutav rajatav objekt, sündmus või muu ettevõtmine peab olema suunatud avalikkusele. Idee esitaja võib, aga ei pea ise olema idee elluviija.

Ettepanekuid saab saata e-posti teel torva@torva.ee, Tõrva valla kodulehel, posti teel Tõrva vallavalitsusele aadressil Kevade 1, Tõrva linn või paberkandjal Tõrva vallavalitsuse sekretärile.

Pärast ideekorje lõppu analüüsib esitatud ettepanekuid hindamiskomisjon. Ettepanekute analüüsil ja hindamisel lähtutakse ettepaneku teostatavusest, kulutuste põhjendatusest ja eelarve läbipaistvusest ning mõjust kogukonna vajadustele.

Kõik tehniliselt korrektsed esitatud ettepanekud suunatakse rahvahääletusele, mille põhjal reastatakse ettepanekud vastavalt saadud häälte arvule. Ellu viiakse enim hääli saanud idee(d) kaasava eelarve rahaliste vahendite ulatuses. Hääletusel saavad osaleda ainult Tõrva valda registreeritud elanikud, kes on vähemalt 16-aastased.

Kaasav eelarve on paljudes maailma riikides kasutatav kogukonna kaasamise viis, kus valla eelarve koostamisel antakse kohalikele inimestele otsene võimalus kulutuste tegemisel teatud summa osas kaasa rääkida.

Täpsem informatsioon on kirjas Tõrva valla kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles