Mees põgenes koos viinapudeliga metsa

LEPM
Copy
Kadunud inimese otsing metsast. Foto on illustreeriv.
Kadunud inimese otsing metsast. Foto on illustreeriv. Foto: Siim Saavik / Lõuna-Eesti Postimees

Ööl vastu 10. novembrit sai politsei Põlvamaale väljakutse, kus tekkis tüli roolis olnud naise ja temaga kaasa sõitnud 25-aastase joobes mehe vahel. Tüli muutus niivõrd teravaks, et mees otsustas poole sõidu pealt koos viinapudeliga metsa põgeneda. 

Politsei käivitas halvemat aimates otsingud kohast, kus mees autolt maha läks. Peale paari tundi jälje ajamist leitigi purjutanud põgeneja üles. Mees leiti ühe tihnikus asunud puu tagant, kuhu ta ennast peita üritas. 

Politsei sõnul näevad nad sageli, et paljudel juhtudel on kellegi teadmata kadunuks jäämise taga olnud vähemal või suuremal määral alkoholijoove. Ebaadekvaatses seisundis sihitult liikudes satutakse ohtu, alajahtutakse ning koju tagasi enam ei jõutagi. Alkoholijoove pärsib oluliselt inimese arusaamist ümbritsevast: alahinnatakse ilmastikuolusid, ei osata koduteed leida ning liigutakse sihitult ka kümneid kilomeetreid eemale nii, et politseil ei jagu teinekord enam piisavalt aega abivajajani jõudmiseks ja tema elu päästmiseks.

Korrakaitsjad panevad südamele, et purjutanud sõbral ei tohi lasta sihitult seiklema minna. Kui jõuab kätte ohuolukord, siis tuleb sellest viivitamatult teavitada 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles