Politseinikud ja tali­ujujad ühendasid jõud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Politseinikest ujujaid eristas teistest kootud müts kirjaga «politsei». Tänavu oli politsei aastapäeva puhul korraldatud ujumise distants Emajões 102 meetrit.
Politseinikest ujujaid eristas teistest kootud müts kirjaga «politsei». Tänavu oli politsei aastapäeva puhul korraldatud ujumise distants Emajões 102 meetrit. Foto: Erakogu

Toreda traditsiooni – ujuda politsei aastapäeval nii palju meetreid karastavas novembrikuises Emajões, kuipalju on Eesti politseil aastaid – algatasid Lõuna prefektuuri taliujujatest politseinikud seitse aastat tagasi.

Et ettevõtmine oleks rahvarohkem, kaasati 12. novembri üritusele juba mullu ka Tartu taliujujad.

Soojem kui varem

Tänavu oli distants Emajõe vanas ujulas 102 meetrit. Kohale tuli rekordarv ujujaid: kokku 25, neist kaheksa naist. Seitsme aasta rekordit näitas ka veetemperatuur – pluss 5,2 kraadi –, samuti +5,5-kraadine õhusoojus. Vaid ühel osalejal oli külma kaitseks seljas kalipso, teised nautisid suplust päikselise taeva all tavalistes ujumisriietes.

Vees olnud korravalvureid eristas teisest kootud müts kirjaga «politsei». Seekordki oli politseinikke ujumas viis nagu paaril eelmisel korralgi. Suisa esimest korda olid aga nende seas ka naispolitseinikud: Võrus uurijana töötav Consuelo Laanemäe-Räim ja Põlvas piirkonnapolitseinikuna töötav Veronika Kadastik.

Sportliku elustiiliga naiskorravalvurid rääkisid, et alustasid külmas vees ujumist oma kodukandis juba eelmisel sügisel, et tulla politsei tähtpäeval Tartusse ujuma. Mullu jäi see neil tööülesannete tõttu küll tegemata.

Tore harjumus

«Võrus on taliujumine üsna populaarseks saamas. Käime Tamulas, meid on ligi 20,» nentis Laanemäe-Räim.

«Mina suplen Põlva lähedal järves ja palju ka Värskas. Vahel käin koos Consueloga Tamulas külmas vees ujumas. Jäises vees suplemisest on saanud tore harjumus,» lisas Kadastik.

Kõigile politsei aastapäeval ujunutele elas kaldal kaasa pidulikus vormirõivas Lõuna prefekt Vallo Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles