Valka jõudnud endine diplomaat: New York hakkas väsitama

Tiit Loim
, reporter
Copy
Endine diplomaat Kuido Merits tõdes, et praegu on diplomaadina karjääri tegemine palju keerulisem kui omal ajal. «Kui mind sinna võeti, olin lihtsalt õigel ajal õiges kohas. Praegu peab läbima äärmiselt tugeva konkursi.»
Endine diplomaat Kuido Merits tõdes, et praegu on diplomaadina karjääri tegemine palju keerulisem kui omal ajal. «Kui mind sinna võeti, olin lihtsalt õigel ajal õiges kohas. Praegu peab läbima äärmiselt tugeva konkursi.» Foto: Arvo Meeks

Kuido Merits on diplomaadina näinud USA metropoli glamuuri ja välisvaatlejana Ukraina konflikti karmi reaalsust ning jaganud oma kogemusi ka raamatutes. Nüüd Valga vallavalitsuses kommunikatsioonijuhina töötava mehe sõnul on ta aga alati mõelnud, milline oleks elu väikelinnas.

Merits pajatas oma elust sellisel toonil, justkui oleks tal pisut tüütu mõtteid jagada. Vaoshoitud esitus on pealtnäha kerges konfliktis vaheldusrikka eluga. Ta meenutas, et sündis Võrus praegusel Karja tänaval. Tema ema on võrokene, ent kuna isa oli alati olnud pealinlane, möödus noormehe elu Tallinnas. Võru aga tekitab senini hea tunde. «Olen Võrus veetnud lapsepõlves aega tädi ja sugulaste juures. Nüüd on side Võruga peaaegu katkenud, aga linn tekitab minus nostalgiat ja alati kui sinna satun, on soe tunne südames. Ma oleks eelistanud kindlasti Võrus üles kasvada.»

Ilusad ajad Tartus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles