Valgamaad ähvardab politseinike nappus

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valgamaal on 45-aastaseid ja vanemaid politseiametnikke 49 protsenti. Võru- ja Põlvamaal on nende osakaal tagasihoidlikum. Põlvat aitab eeskätt Tartu lähedus, tõdeb Kagu politseijaoskonna juht Tamar Tamm.
Valgamaal on 45-aastaseid ja vanemaid politseiametnikke 49 protsenti. Võru- ja Põlvamaal on nende osakaal tagasihoidlikum. Põlvat aitab eeskätt Tartu lähedus, tõdeb Kagu politseijaoskonna juht Tamar Tamm. Foto: Tiit Loim

Kuigi praegu on politseiametnikke veel enam-vähem vajalikul hulgal, ootab pensionile minejate ja vähese järelkasvu tõttu ees nende defitsiit. Lõuna-Eestis annab see eriti tunda Valgamaal. Probleemne on jätkuvalt ka perearstiabi, kus üle 60-aastaste arstide suure hulgaga jäävad silma Põlva- ja Võrumaa.

Valgamaa on maakondadest, kus 45-aastaseid ja vanemaid politseiametnikke on kõige enam, Eestis Läänemaa järel teisel kohal. Nõnda selgub riigikontrolli hiljuti avaldatud aastaaruandest.

Kui Läänemaal on mainitud vanuses politseinikke 54 protsenti, siis Valgamaal 49. Võru- ja Põlvamaal on arvud tagasihoidlikumad, vastavalt 39 ja 25. Pensionile minemise õigus tekib lähiaastatel suurel hulgal politseinikel. PPA prognoosi kohaselt lahkub tänavu teenistusest 65 politseiametnikku, 2021. aastal juba 94 ja 2022. aastal 120. 2023. ja 2024. aastal lahkumine kasvab, pensionile läheb vastavalt 136 ja 148 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles