Koroonajuhtum sulges Räpina vallamaja uksed

Copy
Räpina vallamaja.
Räpina vallamaja. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Räpina vallavalitsus teatas kolmapäeval, et seoses tuvastatud koroonajuhtumiga vallavalitsuses tuli Räpina haldushoone sulgeda. Ära jäeti ka täna toimuma pidanud volikogu istung.

Kogu asjaajamine vallavalitsusega käib nüüd mõnda aega vaid e-posti ja telefoni teel.

«Töökorralduse muudatuse eesmärk on kaitsta vallavalitsuse töötajaid ja tagada vallavalitsuse toimepidevus,» teatas vallavalitsus.

Teet Helm
Teet Helm Foto: Sille Annuk

Ootamatu uudise tõttu jäeti ära ka kolmapäeval toimuma pidanud Räpina vallavolikogu istung. «Praegu ei ole õige minna ühte ruumi lähikontaktsetega, kes olid selle inimesega ühel nõupidamisel,» ütles volikogu esimees Teet Helm.

Tema sõnul osales positiivse koroonaproovi andnud vallateenistuja 11. novembril ühel nõupidamisel ning nüüd tuleks ettevaatuse mõttes ära oodata kõigi seal osalenute proovi tulemused.

«Mul endal ja neil, kes nõupidamisel olid, sümptomeid küll praegu ei ole, aga puhtalt ettevaatuse mõttes ootame ära proovide vastused ja siis vaatame edasi,» lisas Helm. «Elame üks päev korraga.»

Volikogu esimees kutsus inimesi üles võtma nakkuseohtu tõsiselt, kuigi Räpinaski liigub tema sõnul inimesi, kes ütlevad, et koroonaviirust pole olemas.

Haigla tavarežiimil

Räpina haigla ja tervisekeskus töötavad oma tavapärases rütmis ning koroonajuhtumi lisandumine mingeid muutusi kaasa ei too, ütles haigla juht Peeter Sibul. «Kui öeldi, et viiruse esimene laine lõppes, siis meie jaoks ei lõppenud midagi,» rääkis ta. «Jälgime muidugi olukorda ja kasutame ettevaatusabinõusid: haiglas võib liikuda üksnes kaitsemaskiga.»

ASi Räpina Haigla juhatuse esimees Peeter Sibul
ASi Räpina Haigla juhatuse esimees Peeter Sibul Foto: Arved Breidaks

Sellega seoses leidis tema sõnul teisipäeval tervisekeskuses aset ka ebameeldiv vahejuhtum, kus üks külastaja keeldus kaitsemaski kasutamisest. «Sellistel juhtudel, oleme kokku leppinud, võime kutsuda appi ka politsei,» lausus Sibul. «See ei ole nali.»

Enne uste sulgemist jõudis vallavalitsus kolmapäeval ära pidada oma istungi, kus otsustati oma allasutustel ära jätta või edasi lükata kõik rahvarohked üritused.

Jõulupeod oleks mõistlik pidada värskes õhus ja võimalikult väikestes seltskondades üksnes inimeste vahel, kes puutuvad nagunii igapäevaselt kokku. Suuremad jõulupeod tuleks ära jätta.

Vallavalitsus leiab, et mõistlik oleks ka ära jätta koorilauluga seotud üritused, kuna seal pole võimalik järgida 2+2 reeglit, samuti on maskides keeruline laulda.

Ühtlasi soovitab vallavalitsus lasteaedades rakendada laste toomisel ja viimisel õuealal üleandmise meedet.

Täiskasvanute treeningud võivad jätkuda, kuna seal on võimalik hoida inimeste vahel mõistlikku vahemaad ja treeningud toimuvad koolivälisel ajal.

Kihelkonnapidu jääb ära

Räpina valla kultuurikeskuse juhataja Marge Trummsi ütlusel jääb teiste hulgas ära laupäeval toimuma pidanud Räpina kihelkonna laulu- ja rahvamuusikapidu „Siin on ilus elada”. Sellel pidid üles astuma kaks koolikoori, Mooste rahvamuusikakooli pilliklubi ning külalisena Haaslava meeskoor.

"Algselt pidi pidu olema mais. Seejärel püüdsime seda teha augusti lõpus, aga kuna üks koor loobus, lükkasime peo taas edasi. Sel päeval oli ka meeletu vihmasadu," meenutas Trumsi.

Mis saab jõulu- ja aastalõpuüritustest, otsustatakse detsembri alguses. "Soovitus on need ära jätta. Küsimärgi all on ka Räpina jõululaada pidamine, mis pidi toimuma aianduskooli fuajees ja saalis. Oleme kaalunud selle korraldamist vabas õhus, näiteks vallamaja vastas kuuse all," pakkus Trumsi.

Kino on juhataja ütlusel võimalik aianduskooli saalis näidata, sest suures saalis saab inimesi hajutada. 

Ruusa koolis jõulupidu saalis sedapuhku ei peeta - küll on plaanis esimeseks advendiks koolimaja ette tuua tavapärasest suurem kuusk. "Selle alla saab ka jõuluvana tulla," märkis Trumsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles