Piirilinnadel on seni õnnestunud koroonaviirust trotsida

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga-Valka nüüdseks uuendatud ühises kesklinnas kõnnivad kohalikud inimesed tänu karantiinierandile tavapäraselt üle piiri.
Valga-Valka nüüdseks uuendatud ühises kesklinnas kõnnivad kohalikud inimesed tänu karantiinierandile tavapäraselt üle piiri. Foto: Tiit Loim

Kuigi praegu kehtivad piirangud osalt küsimusi tekitavad, jätkub Valgas ja Valkas tänu piiriületuse erandile tavapärane elukorraldus, mida koroonajuhtumid pole seni oluliselt seganud.

Erinevalt Läti ja Eesti ülejäänud aladest saavad Valga ja Valka valla elanikud jätkuvalt kahe omavalitsuse piires karantiinita liikuda. «Saan enam-vähem kõike teha. Esimese laine ajal oli kool suletud ja mul polnud põhjust piiri ületada, töötasin distantsilt. Teise laine ajal on kool avatud, käin regulaarselt tööl. Poes kannan maski,» kirjeldas Valka vallas elav lätlanna Marta Edite Ozola, kes Valga gümnaasiumis prantsuse ja inglise keelt õpetab.

Koolis jätkub töö maskivabalt, kuigi tundide vahel õhutab naine alati ruume ja käsi desinfitseeritakse tihti. «Püüan tipptundi ja inimesi vältida. Poes käin väga vara hommikul, kui seal eriti inimesi pole. Tööl näen kolleege ja õpilasi, aga väljaspool väldin inimestega väikestes ruumides kokkupuuteid,» lisas Ozola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles