Militaarmuuseumi kogu sai tähendust

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga militaarmuuseumi kasutusse ja kogusse jõudsid PPA rollerid, ATV, lumesaan ja maastur.
Valga militaarmuuseumi kasutusse ja kogusse jõudsid PPA rollerid, ATV, lumesaan ja maastur. Foto: Valga vallavalitsus

Valga militaarmuuseumisse jõudsid hiljuti endised politsei töömasinad, millest saavad muuseumi eksponaadid. Kingitused saabusid kohale politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Elmar Vaheri korraldusel. Militaarmuuseumi juhi Meelis Kivi sõnul on tegu tänuavaldusega koostööpartnerilt.

«Nüüd on kõik asjad kohal. Viis rollerit, ATV, lumesaan. Siin on kõikvõimalikud variandid rolleritest, mis on PPA kasutuses olnud. Üks on Narvast, üks on Rakveres olnud politseid teenimas, ülejäänud on Tallinnast. Kõik on eri marki. Laagrite ja väliürituste läbiviimiseks anti meile ka piirivalve kasutuses olnud maastur,» loetles Kivi esmaspäeval.

Maastur võimaldab ka Valga vallas Soorus atraktsioone omaval militaarteemapargil välitöid teha. «Enamikul juhtudel on turvalisuse kaalutlustel vaja korraga kahe maasturiga väljas olla. Üks varem antu oli aga nii vanakeseks jäänud, et oli kurjast selle remondile jätkuvalt raha suunata. Tunduvalt kobedam sai asemele, vana läks katuse alla eksponaadiks,» lausus Kivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles