Noorte tunnustuskonkursi finaliste jagus ka Lõuna-Eestisse

LEPM
Copy
Hea eeskuju konkursi finalist on ka Kristin Kooskora Põlva gümnaasiumist.
Hea eeskuju konkursi finalist on ka Kristin Kooskora Põlva gümnaasiumist. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Tänavuse Hea Eeskuju tunnustuskonkursi, millega tunnustatakse ühiskondlikult aktiivseid ja ettevõtlikke koolinoori, laureaadiks sai Narva Vanalinna Riigikooli abiturient Vladislav Virtonen. Finalistide seas on ka lõunaeestlased.

Laheda Koolipäeva noortekonverentsil välja kuulutatud Hea Eeskuju 2020 Vladislav Virtonen jõuab oma tegemistega kõikjale. “Vladislavi näol on tegemist noorega, kes ei otsi vabandusi, vaid lahendusi,” kirjeldab Hea Eeskuju eestvedaja Hanna Liis Suuder. Ta panustab oma kogukonda, tegutsedes juba praegu abipolitseinikuna. Samuti kaasasutas ta sotsiaalse ettevõtte Edukoht, kus noortele õpetatakse programmeerimist. Ta on ka noortehäkatonide kaaskorraldaja ja olnud tegus nii õpilasesinduses kui Sillamäe noortenõukogus, samuti Narva 2024 meeskonna liikmena. Lisaks õpetab noormees kohalikele inglise keelt ning on FLEX programmi kohalik esindaja. “Ma tahaksin noortele rääkida ja näidata, et kui sa tahad midagi saavutada, siis kõik on võimalik. Sõltumata sellest, kas sa kasvasid üles vanematega või ilma, kas sinu perel on suur sissetulek või väike. Kõik on võimalik, kui piisavalt palju tegutseda,” räägib Virtonen tiitli olulisusest. Tema sõber Siimon kirjeldab Vladislavi nii: “Kui Vladislavi kirjeldada, siis ta on suhtumisega: “Kes teeb? Mina teen.””

Lisaks laureaadile valis žürii 54st esitatud taotlusest välja 14 finalisti. Hea Eeskuju 2020 finalistid on: Grete Roos (Albu Põhikool), Triin Sooäär (Pirita Majandusgümnaasium), Meril Kiskonen (Jüri Gümnaasium), Damaris Ly Tambla (Paide Gümnaasium), Karoliine Marinitševa (Valga Gümnaasium), Kristin Kooskora (Põlva Gümnaasium), Angelica Daisi Stewart (Kadrioru Saksa Gümnaasium), Elisabeth Egel (Vanalinna Hariduskolleegium), Hugo Kivilo (Tallinna Reaalkool), Caroly Märtson (Põlva Gümnaasium), Raahel Ränk (Orissaare Gümnaasium), Grete Kull (Elva Gümnaasium), Hubert Uku Prank (Tartu Karlova Kool) ja Sander Paenurm (Gustav Adolfi Gümnaasium).

Žüriisse kuulusid Eesti Õpilasesinduste Liidu, Eesti Noorteühenduste Liidu, MTÜ Koos Eesti Laste Heaks, Eesti Lastevanemate Liidu, Lastekaitse Liidu, Eesti Avatud Noortekeskuste Liidu, Eesti Õpetajate Liidu, Swedbanki ning Noortekonverentside esindajad, samuti konkursi algataja Merilin Piipuu ja konkursi patroon, Riigikogu liige Kristina Šmigun-Vähi.

Hea Eeskuju tiitli pälvinud Vladislav Virtonen saab konkursi peatoetajalt Swedbankilt preemiaks 1500 eurot. Noorte tunnustuskonkurss Hea Eeskuju toimus sel aastal juba kolmeteistkümnendat korda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles