«Vahuveinid on eestlaste lemmikud ja meiegi oleme neid erinevaid tootnud,» rääkis Uue-Saaluse veinitalu perenaine Maris Kivistik. «Oleme varem teinud mullita ebaküdooniaveini. Et see on inimestele väga hästi maitsenud, tekkis mõte, et prooviks sellest põhjamaisest sidrunist ka vahuveini teha. Ebaküdoonia on hea happega väike tugev õun, mis sisaldab palju C-vitamiini.»
Et mullitav rüübe paistis paljutõotav, otsustas veinitalu pererahvas sellega esimest korda osaleda konkursil «Parim Eesti jook 2020», mida korraldab Eesti sommeljeede ühendus. Et asjatundjad rüüpe lausa Eesti parimaks hindasid, oli üllatus. Seda enam, et hõbedase auhinna sai Uue-Saaluse ja Siidrikoja ühistöös valminud mustsõstra-vahuvein Ruben.