LUGU AASTAST 2020 ⟩ Põhjamaa sidrun päästis Võrumaa veinimeistri aasta

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Veinide loomise kõrval on Uue-Saaluse perenaine Maris Kivistik asunud õppima sommeljeeks, et tulevikus veini ja toidu kooskõla paremini tunda.
Veinide loomise kõrval on Uue-Saaluse perenaine Maris Kivistik asunud õppima sommeljeeks, et tulevikus veini ja toidu kooskõla paremini tunda. Foto: Arved Breidaks

Võrumaal asuva Uue-Saaluse veinitalu ebaküdoonia-vahuvein kukkus veinimeistritel tänavu sedavõrd hästi välja, et jook pälvis Eesti sommeljeedelt aasta parima vahuveini tiitli. Sarnane saatus tabas ka Käbliku pruulimeistreid Põlvamaalt, kelle Kohalik Laager tunnistati Eesti parimaks laagriõlleks.

«Vahuveinid on eestlaste lemmikud ja meiegi oleme neid erinevaid tootnud,» rääkis Uue-Saaluse veinitalu perenaine Maris Kivistik. «Oleme varem teinud mullita ebaküdooniaveini. Et see on inimestele väga hästi maitsenud, tekkis mõte, et prooviks sellest põhjamaisest sidrunist ka vahuveini teha. Ebaküdoonia on hea happega väike tugev õun, mis sisaldab palju C-vitamiini.»

Et mullitav rüübe paistis paljutõotav, otsustas veinitalu pererahvas sellega esimest korda osaleda konkursil «Parim Eesti jook 2020», mida korraldab Eesti sommeljeede ühendus. Et asjatundjad rüüpe lausa Eesti parimaks hindasid, oli üllatus. Seda enam, et hõbedase auhinna sai Uue-Saaluse ja Siidrikoja ühistöös valminud mustsõstra-vahuvein Ruben.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles