Kohalikud kurdavad bussiliini sulgemise üle

Siim Saavik
, reporter
Copy
Septembris lõpetas liin number 59 Räpina kandis sõitmise. Foto on illustreeriv.
Septembris lõpetas liin number 59 Räpina kandis sõitmise. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Esimesel septembril sulges Kagu Ühistranspordikeskus bussiliini, mis tekitas mitmes kohalikus nördimuse, sest peale seda ei saa enam õhtuti ühistranspordiga Linte, Naha ja Kõnnu poole.

Tegu oli bussiliiniga number 59, mis sõitis marsruudil Räpina – Linte – Naha – Kõnnu – Räpina. Kuigi transpordi korraldaja sulges liini sõitjate vähesuse tõttu, siis leidus perekondi, kellele see marsruut oli hädavajalik. Tegu oli bussiliiniga, mille abil said mitme pere lapsed õhtusel ajal peale huviringe koju ja samuti klappis see hästi Tartust Räpinasse sõitnud õhtuse bussiga.

Üks liini vajadust rõhutav inimene on Kadi Traagel, kes väitis, et lapsed ei saa enam õhtuti peale muusikakooli ise koju. «Pean mitu korda Räpina vahet käima õhtu jooksul. Lisaks meil oli auto peaaegu kaks kuud paranduses ja siis pidin naabreid ning sugulasi paluma, et nad lapsed koju tooksid,» ilmestas ta olukorda. Olukorrale lisandub veel seegi, et varem said lapsed bussiga linnast vahepeal kodus käia, siis nüüd sellist võimalust pole. Vanemad peavad vahepeal ise töölt ära käima, et lapsed koju viia. «Saan aru et inimesed peavad ise hakkama saama, aga nii elementaarne asi nagu ühistranspordi võimalus võiks ikka olla. Osad prouad rääkisid samuti et linnast arsti juurest koju tulles on ainuke võimalus nüüd takso võtta,» kommenteeris ta. Ta uuris antud liini vajadust ka kohalikelt inimestelt ja sai teada, et temaga saranases seisus on vähemalt viis peret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles