Maanteemuuseumi aastakonverentsil leiab aset ajarännak rehvide ajaloost tulevikku (1)

Copy
Eesti Maanteemuuseum.
Eesti Maanteemuuseum. Foto: Erik Prozes

Sel reedel Eesti Maanteemuuseumis toimuval aastakonverentsil kihutatakse rehvide vilinal läbi inimkonna ühe suurima leiutise – ratta – arenguloo ja arutletakse, milline on „tark“ rehv, kuhu areneb rehvitehnoloogia ja selle mõju teedeehitusele.

Eesti Maanteemuuseumi aastakonverents “REHVID JA TEED: EILE, TÄNA, HOMME” võtab vaatluse alla nii rehvide arenguloo põhiprobleemistiku kui otsib koos kunagiste leiutajatega parimaid kummirehvi retsepte. Samuti kutsutakse rändama ratastel ja rehvidel mööda Eestimaa saja aasta taguseid teid.

Arutluse alla tuleb ka igipõline vaidlusteema – kas eelistada lamelle või naastrehve ning tänastele praktikatele tuginedes räägitakse, kuidas on rehvi kvaliteet seotud liiklusohutusega. Kuivõrd  kasutatud rehvid kujutavad endast ohtu keskkonnale ja loodusele, puudutatakse vanarehvide käitlemise ja taaskasutuse temaatikat ka tuleval konverentsil.

„Konverents on muuseumi aastat kokku võtvaks sündmuseks,“  selgitas teemade valikut muuseumi teadur Andres Seene. “Hea põhjuse rääkida just rehvidest andis muuseumi hooajanäitus Rehvilugu, mis pajatas ratastest ja rehvidest läbi aja ning osutus lõppenud hooajal väga edukaks,” lisas Seene.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles