Suri Eesti kuulsaim koolikass

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Võru gümnaasiumi kass Johannes
Võru gümnaasiumi kass Johannes Foto: Võru Gõmnaasium

Mõne päeva eest suri Võru gümnaasiumi koolikass Johannes.

Direktor Karmo Kurvitsa sõnul sai asi alguse aprillinaljast. 2015. aasta 1. aprillil avaldas kool pressiteate, et sügisel asub asutuses tööle kass. Tiheda konkursi võitis teate kohaselt kass Johannes, kes pidi hakkama andma kooliperele teraapilist tuge. Lubati ka, et kiisu töötasu on rikkalik toidulaud ja rohked paitused.

Aprillinaljast sai aga reaalsus. «2015. aasta augusti lõpus käis kass koolimaja üle vaatamas. Kuna ta tundis end majas hästi, otsustasime, et sellest saksa keele õpetajale kuuluvast kiisust saabki meie kooli kass,» rääkis direktor.

Looma ametlikuks nimeks valiti Johannes samas koolimajas töötanud haridusuuendaja Johannes Käisi auks. Kiisu tegelik nimi oli hoopis Liisu.

Viie aastaga sai Kurvitsa sõnul kassist täieõiguslik koolipere liige ja tõeline sümbol. «Ta oli veebilehel töötajate nimekirjas ja ilmselt kuulsaim koolikass Eestis.»

Iga päev loom haridusasutuses siiski ei viibinud: ta külastas seda näiteks kooliaasta avaaktusel ja kooli sünnipäeval. Tema enda sünnipäeva tähistati alati, kui oli 13 ja reede. Selle päeva puhul kandsid koolitöötajad kassikujulist prossi ja jagati Miisu komme. «Koolis on väga palju traditsioone, mis temaga seotud. Näiteks õpilaste tänukirjadel on kassi käpajälg.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles