Kuri bakter röövis noorelt mehelt tervise (2)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Kanepi vallast pärit Margus Hoop on kaitseväelane, kelle elu võttis pärast Kesk-Aafrika Vabariigi missiooni ootamatu pöörde. Nüüd on ta kaitseväe veteran.
Kanepi vallast pärit Margus Hoop on kaitseväelane, kelle elu võttis pärast Kesk-Aafrika Vabariigi missiooni ootamatu pöörde. Nüüd on ta kaitseväe veteran. Foto: Arvo Meeks

Küsimus – millise õppetunni eluks andis talle see, et välismissioonilt külge saadud salakaval bakter röövis talt tervise – ei pane vigastatud kaitseväelast Margus Hoopi pikalt mõtlema. «Elus pole ühtegi rasket olukorda, millest pole võimalik välja tulla.» Kui ei teaks, mis haruldane haigus tal on ja mida ta on pidanud läbi elama, siis ega pealtnäha esmapilgul aru saagi.

Ta kõnnib küll väikeste sammudega ning nagu ise ütleb, siis vahel väsides hakkab nii-öelda jalga viskama. Selle peale pärivad uudishimulikud pilgud: kas väänasid jala välja? Seepeale raputab ta pead ja rehmab käega: pole hullu midagi.

Ning kui ta haarab kohvitassist kinni, et lonksu rüübata, või kougib jopetaskust telefoni välja, ei tuleks selle pealegi, et varem oli tal raskusi isegi paberilehe ülestõstmisega laualt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles