Valga poliitikud eitavad häälteostu

Madis Perli
, videoreporter
Copy
Valga vallavolikogu aseesimees Allain Karuse (Keskerakond) tekitas oma sõnavalanguga kolleegides nii suure pahameele, et opositsioonisaadikud on soovitanud tal tagasi astuda.
Valga vallavolikogu aseesimees Allain Karuse (Keskerakond) tekitas oma sõnavalanguga kolleegides nii suure pahameele, et opositsioonisaadikud on soovitanud tal tagasi astuda. Foto: Madis Perli

Reedesel Valga vallavolikogu istungil oli kõige tulisem teema võimalik häälteostmine 2017. aasta omavalitsuste valimistel. Nimelt esitati Õhtulehe hiljutises artiklis väited, et Valgas püüti valimistel inimesi Keskerakonna kandidaatide Ester ja Allain Karuse poolt hääletama meelitada viinapudeli või kümne euro eest.

Volikogu istung algas aseesimees Allain Karuse vabandusega. «Tahaksin teie ees, siin viibijad, ja kogu valla rahva ees vabandada, et minu sõnakasutus ajalehes Õhtuleht ei olnud kõige viisakam ja selleks on mul isiklik põhjus, mida ma teiega ei taha jagada.» Koosoleku vaheajal täpsustas ta, et sai samal hommikul, kui ajakirjanik temale võimaliku häälteostu kohta küsimusi esitas, halva teate lähedase inimese tervise kohta.

Volikogu liige Monika Rogenbaum (Isamaa) ütles, et tema sel korral ise kõneleda ei soovi, vaid laseb rääkida Allain Karusel, kelle hinnangud puudutavad mitut kohalolijat ning teisi valla elanikke. Seejärel laskis ta kõlada salvestusel Õhtulehe ajakirjaniku intervjuust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles