Antsla volikogu esimees: olen koroonapositiivne

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Merike Prätz.
Merike Prätz. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Antsla vallavolikogu esimees Merike Prätz teatas esmaspäeval sotsiaalmeedias, et tal diagnoositi koroonaviirus.

«Sain nüüd ka lõpuks ametlikult kinnituse, et olen koroonapositiivne, kuigi ma arvasin seda juba mitu päeva tagasi - sümptomid olid sellised,» teatas Prätz lõuna paiku tehtud avalduses. «Tõenäoliselt sain nakkuse 18. novembril, aga esimesed haigustunnused tekkisid alles nädal hiljem.»

Põhjus, miks naine otsustas oma diagnoosi avalikustada, on soov teisi viiruse eest hoiatada. «Covid viirus on väga salakaval ja nagu minu näide tõendab, siis peiteaeg võib olla üpris pikk. Terviseameti andmetel nakkab inimene 1-2 päeva enne haigussümptomite tekkimist, s.t me nakkame siis, kui ei tea ise ka veel, et me haiged oleme. Ja see ongi põhjus, miks tuleb võimalikult vähe seltskonnas liikuda ja püsida rohkem kodus.»

Haigus on Merike Prätzi sõnul kulgenud tal seni talutavalt. «Ma olen üldiselt üpris terve, viirushaiguseid põdesin viimati ehk 4-5 aastat tagasi ja ega ma nüüd ka väga haige ole,» kirjeldas ta. «25. novembril tekkis lihasvalu ja väike palavik. See oli veel ka neljapäeval. Mul ei ole nohu ega köha, tunnen lõhna ja maitset. Ainult söögiisu ei ole.»

Reedel ja laupäeval tundus tema sõnul juba kõik korras olevat, kuid pühapäeva õhtul tuli väike palavik tagasi. «Täna pole jälle midagi. Loodan, et meil möödubki Covid viirus niimoodi kergelt ja raskeid juhtumeid meie piirkonnas ei tule,» avaldas volikogu esimees. «Nakatumine võib tulla väga ootamatult, seetõttu on oluline võimalikult vara kõikidest juhtumitest teada anda. Ma arvan, et ka mina ise oleksin pidanud juba mõned päevad varem teada saama, et mul võib olla covid nakatunuga kontakt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles