Suur kolemaja Laatres leiab tõenäoliselt peagi oma lõpu (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Viiekorruseline korterelamu Laatres on tühi ja lagunenud. Juba kolme kuu pärast on lootust maja lammutamisega algust teha.
 
Viiekorruseline korterelamu Laatres on tühi ja lagunenud. Juba kolme kuu pärast on lootust maja lammutamisega algust teha.  Foto: Arvo Meeks

Valga vallavalitsus võttis hiljuti peremehetu ehitisena arvele Laatre alevikus juba aastaid tühjana seisnud 60 korteriga paneelmaja. Kui kellelgi kahe kuu jooksul pretensioone pole, on maja viie kuu pärast maatasa tehtud.

Laatres Uus tänav 4 asuval viiekorruselisel tühjal hoonel pole ees ei aknaid ega uksi ja sinna on viidud hulgaliselt prügi. Viimase aja ainus teadaolev ettevõtmine oli seal Kuperjanovi pataljoni välilaagri lahing 2016. aastal. Valga vallavolinikud on korduvalt avaldanud muret, et maja võib oma seisukorra tõttu inimestele ohtu kujutada ja selle lammutamine on häirivalt kaua veninud.

Vald on põhjendanud, et protsess ongi pikk, kuna pretensioonide ennetamiseks tuleb kontakt saavutada korterite kunagiste omanikega. Ehitusregistri andmetel on 60 korterist teada vaid 22 omaniku nimed ilma isikukoodita ja see tegi omanike kindlakstegemise raskeks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles