Maheda koolitoidu eest seisjad Võrumaalt võtsid vastu tunnustuse

LEPM
Copy
„Mahe ja muhe“ projektis kaasalööjad.
„Mahe ja muhe“ projektis kaasalööjad. Foto: Kertu Pehlak

Tunnustuslõunasöögil Georgi hotelli restoranis Postmark tänas ja tunnustas SA Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots Võru maakonna omavalitsuste nimel mahetoidu projektis „Mahe ja muhe“ osalejaid: koolipidajaid, koolijuhte ning koolide kokkasid, projektimeeskonda ja vabatahtlikke.

Projekti raames on Võru maakonna kümnes pilootkoolis läbi viidud erinevaid koolitusi, kaks mahetoidu päeva ühise põhiroa retseptiga ja mitmeid mõttevahetusi, kuidas jõuda 2024. aastaks seatud eesmärgini, et omavalitsuste haridusasutustes pakutavas toidus oleks mahetooraine osakaal vähemalt 20 protsenti.

Varstu Kooli direktor Aive Adler leidis, et toidukultuuri tähtsust koolides ja lasteasutuses ei ole võimalik üle hinnata: „Mina näen, et peame palju suuremat tähelepanu pöörama kooliköökidele, alates kokkade motiveerimisest ja tasustamisest, neile kaasaegsemate tehnoloogiate tutvustamisest, enesetäiendamiseks ja toitlustusvaldkonna arengutega kursisolemise võimaldamisest. Meie kooli jaoks on olnud väga oluline osalemine Mahe ja Muhe projektis.“

Tiit Toots aga lisas: „Muutused meie mõttemaailmas ei tule kiirelt ega kergelt, seda enam on oluline märgata ja tänada julgeid tegutsejaid!“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles