GALERII Tsirguliinas astus üles jõuluvanade ansambel

LEPM
Copy

Esmaspäeva õhtul süttisid jõulutuled Tsirguliina jõulukuusel, ettevõtmisele lisas särtsu jõuluvanade ansambli ülesastumine.

Päev pärast esimest adventi oli selleks Tsirguliina rahvamaja juhataja Arne Nõmmiku sõnul täpselt paras aeg, sest öösel oli hakanud sadama laia lund ja päeva jooksul tuli seda aina juurde.

Jõuluaja algust tähistav tulede süütamine on Tsirguliinas käinud ikka laulu ja tantsuga, nii ka seekord. Enne seda tervitas omakandi rahvast just temale omase huumoriga Arne Nõmmik, seejärel lausus jõulutervituse Valga vallavanem Ester Karuse. Nii nagu pühapäeval esimesel advendil Valga jõulutulede süütamisel, soovis ta ka Tsirguliina rahvale jõulurahu südameisse ja head advendiaja algust.

"Me vajame rahutu aasta lõppedes sisemist rahu järjest enam. Saame kallil jõuluajal hetkeks peatuda, vaadata enda sisse ja olla koos oma lähedastega ning mõista, mis on päriselt oluline," sõnas vallavanem.

Tulede süütamisel olid sel korral vaatajaid-kuulajaid rõõmustamas Tõlliste-Puka-Sangaste segakoor, kes esitas popurrii aegumatutest, kõigile tuttavatest jõululauludest. Tantsurühmade Midrilinnud ja Madlid tantsusammud aga panid nii mõnedki jalapaarid kaasa tantsima.

Nagu mõnelgi korral varasemalt, olid ka seekord kohal jõulumemm ning jõuluvanad Eesti Jõuluvanade Seltsist, esmakordselt lausa jõuluvanade ansambel. Enne veel, kui musikaalsed jõulumehed pooletunnise meeleoluka kontserdi andsid, süüdati ühiselt tuled jõulupuul ning jagati lastele maiustusi.

Tulede süütamise ja etteastete järel lasti õhtutaevasse uhke ilutulestik, mille toimumist toetasid kohalikud ettevõtjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles