Setomaa vald on perearsti nimel valmis kas või pea peal seisma

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Setomaa vallavolikogu otsustas eelmisel nädalal asutada perearstiteenuse osutamiseks ettevõtte – lootuses, et terviseametil õnnestub leida ka tohter.
Setomaa vallavolikogu otsustas eelmisel nädalal asutada perearstiteenuse osutamiseks ettevõtte – lootuses, et terviseametil õnnestub leida ka tohter. Foto: Arved Breidaks

Setomaa vald asutab osaühingu Setomaa Perearst, et vabastada valla tulevane peretohter tüütust ettevõtte pidamise kohusest, mis peremeditsiiniga muidu kaasas käib. Kas sellest piisab, et Setomaale perearst leida, selgub järgmisel nädalal.

Terviseamet kuulutas novembri alguses välja konkursi perearsti leidmiseks Värska nimistule, mille teeninduspiirkond hõlmaks terve Setomaa valla. Konkursi tingimus on, et tulevane perearst võtaks patsiente vastu nii Värskas kui ka Meremäel, mis paar aastat tagasi oma nimistust ilma jäi.

«Loodav osaühing ei saa sellel konkursil osaleda, aga perearst peab ära määrama, millise osaühinguga ta teenust pakkuma hakkab,» selgitas Setomaa vallavanem Raul Kudre volikogu istungil läinud nädalal. Valla asutatav OÜ Setomaa Perearst oleks seega kohe riiulist võtta, kui peaks selguma, et üks perearst on valmis Värskas ja Meremäel küll töötama, kuid ei soovi selle kõrval tegeleda oma ettevõtte majandamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles