Lätis keelatakse alkoholi müük nädalavahetusel

BNS
Copy
Nädalavahetusel peab uksed kinni hoidma ka Alko 1000 market Läti Valkas.
Nädalavahetusel peab uksed kinni hoidma ka Alko 1000 market Läti Valkas. Foto: AFP / Scanpix

Lätis keelatakse koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud eriolukorra ajal alkoholi müük poodides nädalavahetusel, öeldakse teisipäeval vastu võetud valitsuse otsuses.

5. detsembrist hakkab kehtima kord, mille järgi nädalavahetusel ja pühade ajal tohivad lahti olla ainult apteegid ning toiduaineid ja esmatarbekaupu müüvad poed. Alkoholi ja tubakatooteid ei tohi sel ajal poodides müüa.

Peaminister Krišjānis Kariņš seletas pärast teisipäevast valitsuse istungit, et uute meetmete eesmärk on piirata mittehädavajalike kaupade müüki. "Põhiidee on see, et laupäevad ja pühapäevad ei ole ostupäevad, need ei ole päevad, mil me võime minna kauplusse sõpradega kohtuma," ütles ta.

Valitsus otsustas ka, et 3. detsembrist peab kõigis poodides olema ühe külastaja kohta 15 ruutmeetrit ruumi. Info kauplusse lubatud inimeste arvu kohta peab olema sissepääsu juures selgelt näha. Väikestesse poodidesse lubatakse ostjaid ühekaupa. Ärid, sealhulgas poed, peavad tagama, et inimest, kes ei kanna maski ega vasta ohutusnõuetele, ei lubata sisse ja talle teenust ei osutata.

Kõik kauplused ja kaubanduskeskused on müügipindalast olenemata äripäevadel avatud kella 6 -20. Juuksuri- ja maniküürisalongid võivad töötada, kuid peavad rakendama ohutusmeetmeid.

Läti valitsus pikendas teisipäeval koroonapandeemiast tingitud eriolukorda 11. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles